ИЗБРАНА СНИМКА
ПРЕДСТОЯЩО:
За 31-ва поредна година НЧ "ЖАР 2002" град Казанлък, организира Сирни Заговезни, ритуал "По клади"

За 31-ва поредна година НЧ "ЖАР 2002" град Казанлък, организира Сирни Заговезни, ритуал "По клади", на поляната пред Етнографски комплекс "Кулата", в град Казанлък!
Уважаеми съграждани и гости на град Казанлък, елате със семействата си на празника, да се огреем и пречистим край огъня, да извием кръшно българско хоро и си поискаме прошка!
Станете част от Ритуал за здраве и плодородие!

https://www.facebook.com/events/411839754583800

 

Продължава...
НАМЕРЕТЕ НИ И ВЪВ ...

28.05.2011 - Четвърто национално надиграване за български народни танци

В четвъртото издание на Националното надиграване „Тъпан бие, хоро се вие” в Казанлък 2011, взеха участие Над 1000 танцьори и любители от 34 клуба в страната. За поредна година Домакините Дора Петкова и Петър Белчев от НЧ "Жар - 2002" създадоха този форум, който не бе със състезателен характер.


Free Joomla Extensions

На Казанлъшкият мегдан Клубовете се надиграваха в 3 тура. Първият бе за всички с подготвени три хора, едно от които бе право тракийско. Във вторият тур - клубовете показваха в рамките на 3 минути подготвени от тях хореографии, а в третия тур бе за майсторите на ръченица. Форума бе открит от зам. кмета Юлиана Палазова и председателят на общинския съвет Васил Самарски. Гражданите също не останаха без участие, защото след хората за издръжливост, бяха поканени и те да се включат на казанлъшкия мегдан. След лека почивка клубовете се събраха и в Комлекс - атракцион "Българан", където до ранните часове на следващият ден неуморните танцьори продължаха да танцуват.

Снимки: 28.05.2011 - Четвърто национално надиграване "Тъпан бие, хоро се вие"