ИЗБРАНА СНИМКА
ПРЕДСТОЯЩО:
За 31-ва поредна година НЧ "ЖАР 2002" град Казанлък, организира Сирни Заговезни, ритуал "По клади"

За 31-ва поредна година НЧ "ЖАР 2002" град Казанлък, организира Сирни Заговезни, ритуал "По клади", на поляната пред Етнографски комплекс "Кулата", в град Казанлък!
Уважаеми съграждани и гости на град Казанлък, елате със семействата си на празника, да се огреем и пречистим край огъня, да извием кръшно българско хоро и си поискаме прошка!
Станете част от Ритуал за здраве и плодородие!

https://www.facebook.com/events/411839754583800

 

Продължава...
НАМЕРЕТЕ НИ И ВЪВ ...

С 1-во място от Международния фолклорен фестивал на изкуствата в Истанбул

От 27 ноември до 01 декември 2018 г., ФА „ПАЛАВНИЦИ” и КБХ „ЖАР” при НЧ „ЖАР 2002” взеха участие в Международен фолклорен фестивал на изкуствата, с конкурсен характер в град Истанбул, Турция.
Във фестивала взеха участие хорове и танцови формации от Малайзия, Казахстан, България и Турция. Фолклорните формации при НЧ ЖАР 2002, в категория възрастни и деца завоюваха 1-во място и бяха удостоени с грамоти, медали и купа за перфектното си представяне. От организираните фолклорни вечери на различните народи, в репертоара си добавиха малоазийски, казахстански и турски танци. Завърнаха се в България заредени с положителна емоция от красота на Истанбул, от гостоприемство и уважението на организаторите, от любезността на хората в този голям град.