ИЗБРАНА СНИМКА
ПРЕДСТОЯЩО:
За 31-ва поредна година НЧ "ЖАР 2002" град Казанлък, организира Сирни Заговезни, ритуал "По клади"

За 31-ва поредна година НЧ "ЖАР 2002" град Казанлък, организира Сирни Заговезни, ритуал "По клади", на поляната пред Етнографски комплекс "Кулата", в град Казанлък!
Уважаеми съграждани и гости на град Казанлък, елате със семействата си на празника, да се огреем и пречистим край огъня, да извием кръшно българско хоро и си поискаме прошка!
Станете част от Ритуал за здраве и плодородие!

https://www.facebook.com/events/411839754583800

 

Продължава...
НАМЕРЕТЕ НИ И ВЪВ ...

Отваря врати ЛЕТЕН АЛИАНС ЗА ДЕЦА

Уважаеми родители, малки палавници, от 08.06.2015 год. /понеделник/, в 9:00 часа, отваря врати ЛЕТЕН АЛИАНС ЗА ДЕЦА от 6 до 10 години. Всички желаещи родители, да запишат децата си са добре дошли, в НЧ "Жар 2002" град Казанлък, ул. Тракия №15, изток.

продължава>

 

ФА "Палавници" ще осъществи своето задгранично турне

И тази творческа година ФА "Палавници", отново ще осъществи своето задгранично турне. От 07 до 11 март 2015 г., палавите и игриви танцьори, ще вземат участие в МФФ в Р.Литва. Нека, им пожелавам успех! Бъдете здрави, посланици на българския танцов фолклор, град Казанлък и България!

продължава>

 

НЧ „Жар 2002“ получи безвъзмездно за управление допълнително първия етаж на ДЯ „Детелина“

По предложение на Община Казанлък и с решение на Общинския съвет от днес, 25 февруари, НЧ „Жар 2002“ получи безвъзмездно за управление  част от имот пеблична общинска собственост.

продължава>

 

НЧ "Жар 2002" за 21 година организират Народния празник Сирни Заговезни

НЧ "Жар 2002" и неговите фолклорни формации, за 21 година организират Народния празник Сирни Заговезни. Уважаеми съграждани и гости на град Казанлък, заповядайте край огъня да се огреем и се пречистим, да завием и тропнем кръшно българско хоро за здраве и си поискаме прошка.

продължава>

 

Жарен купон за 10-те си години


В местен ресторант запълнен с много почитатели на фолклора, заразени от Жарта на Петър Белчев и Дора Петкова се събраха да отбележат 10-те години на Народно Читалище "ЖАР 2002".

продължава>

 

Клуб "Жар" ще участва в национално надиграване в Разлог

Клуб "Жар" при казанлъшкото НЧ "Жар" тръгва на участие в Националното надиграване "На армане с тъпане" в град Разлог.

продължава>

 

Рожден ден! 5 години национално надиграване в Казанлък

Вече на 5 години е "Тъпан бие, хоро се вие". Националното надиграване за български фолклорни танци отпразнува своя рожден ден в местно заведение с всички състави участвали в него.

продължава>

 

Пето национално надиграване "Тъпан бие, хоро се вие"

Началото на 5-то издание на Националното надиграване "Тъпан бие, хоро се вие" на големия мегдан в града на розите бе открито от Галина Стоянова - кмет на град Казанлък. Любители на българския фолклор извиват кръшни хора и ръченици още в първия ден на надиграването.

продължава>

 

... СТОЛИЦАТА НА ХУМОРА, Габрово - „Празник на хорото”

Проливния дъжд изсипал се в Габрово не изплаши танцьорите от Клуба за народни хора "ЖАР" при НЧ "ЖАР 2002", които се хвана на празничното хоро в СТОЛИЦАТА НА ХУМОРА.

продължава>

 

Покана за участие в БЪЛГАРСКО ХОРО ...

БЪЛГАРСКО ХОРО на Изложението за иновации в земеделието-БАТА АГРО 2012 в Стара Загора.

продължава>

 

Символичното откриване на светещата стена

Кметът на Казанлък Галина Стоянова благодари на екипа на НЧ „Жар 2002” за участието на Читалището в общинската инициатива „Коледа в Казанлък”.

„Рождество Христово е това, което ни сближава и ни вдъхновява към добротворство, към съпричастност и грижа за хората около нас” се казва в писмото на Галина Стоянова.

продължава>